Atgal

Iki rugsėjo suremontuota Olandų gatvė

2018 09 03

Sustambintos darbuotojų brigados, didelis specialiosios technikos kiekis, veik nepertraukiamas darbų grafikas – visa tai padėjo bendrovės „Grinda“ kelininkams judrios Olandų gatvės remontą užbaigti per rekordiškai trumpą laiką, iki prasidedant mokslo metams.
 
Olandų gatvė jungia kelias svarbias sostinės arterijas – ja naudojasi miestiečiai, judantys centrinėje miesto dalyje, Užupyje, Antakalnyje, Žirmūnuose, Naujojoje Vilnioje.  Olandų gatvė – svarbi miesto centrinės, pietinės ir rytinės dalies jungtis su Vilniaus aplinkkeliais, kasdien ja pravažiuoja daugiau nei 40 tūkst. automobilių.
 
„Šios intensyvaus eismo gatvės remontą pradėjome rugpjūčio viduryje ir atsižvelgdami į įtemptą grafiką, atidžiai suplanavome darbus: išskaidėme juos etapais, prioritetą teikdami atkarpoms ties Olandų žiedu bei ties žiedine sankryža su S. Batoro-Drujos gatvėmis; tai leido darbus vykdyti iš dviejų skirtingų pusių. Dienomis vykdėme parengiamuosius darbus, keitėme kelio bortus ir tvarkėme šaligatvius, o frezavimo ir asfaltavimo darbus atlikome naktimis ir savaitgaliais, kad vairuotojai patirtų kuo mažiau nepatogumų,“ – pasakoja remontą atlikusios UAB „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.
 
K. Vaicekiūtis pabrėžia, kad efektyviai vykdyti darbus padėjo ir sustambintos darbuotojų brigados – kartais Olandų gatvėje vienu metu dirbdavo iki 35 specialiosios gatvių statybinės technikos priemonių ir iki 70 kelio remonto specialistų ir darbininkų.
 
„Kiekviena Vilniaus gatvė pasižymi savita specifika, todėl kiekvienos remontą planuojame atsižvelgdami į sostinės gyventojų poreikius bei transporto srautų pobūdį ir intensyvumą. Olandų gatvė yra pirmoji Vilniuje, kur tokia didele apimtimi naudojamas transporto triukšmą slopinantis asfalto mišinys“ – teigia K. Vaicekiūtis. 
 
Keturių eismo juostų gatvės atkarpoje nuo Olandų žiedo iki Karo technikos muziejaus bei atkarpoje nuo S. Batoro g-Drujos g iki Filaretų g. pakeisti lietaus nuotekų surinkimo trapai ir šulinių dangčiai, kelio bortai, paklota naujoviška asfalto danga, kuri autotransporto keliamą triukšmą sumažins kone trečdaliu.
 
Pirmąsias dvi rugsėjo savaites sostinės centre gatvių remontai laikinai sustabdyti – Vilniaus miesto savivaldybė skiria ypatingą dėmesį eismui rugsėjį, kad jis netaptų išbandymu į darbus ir mokyklas skubantiems vilniečiams ir miesto naujakuriams studentams. Rudens viduryje, nusistovėjus transporto srautams, darbai bus tęsiami kitose Olandų gatvės atkarpose. Ir tuomet didžioji dalis darbų bus atliekama siekiant sudaryti kuo mažiau nepatogumų vairuotojams.
 
Apie UAB „Grinda“
Prieš 85 metus įkurta bendrovė „Grinda“ Vilniaus mieste remontuoja ir valo gatvių dangas, prižiūri lietaus nuotekų tinklus, šalina avarines situacijas ir teikia specializuotas sanitarines paslaugas, rūpinasi paplūdimiais ir beglobiais gyvūnais. Visos UAB „Grinda“ akcijos priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Įmonėje dirba beveik 500 žmonių, ji patenka į daugiausia mokesčių sumokančių Lietuvos įmonių sąrašą. Įmonės apyvarta 2017 m. siekė daugiau kaip 19 mln. eurų.