Atgal

Pradedame asfaltuoti Šaltkalvių gatvę

2021 07 30

Pradėdami Šaltkalvių gatvės asfaltavimo darbus. prašome rugpjūčio 2–7 d. nuo 7 iki 17 val. nestatyti automobilių Šaltkalvių gatvėje ir jos prieigose. Automobilius statyti rekomenduojame Darbininkų, Brolių, Garvežių, Vyšnių, Prūsų, Kapsų gatvėse. Dėkojame už supratingumą.
---
Šaltkalvių gatvė – viena pirmųjų Naujininkų gatvių, kurios yra pritaikomos visiems eismo dalyviams. Gatvių humanizavimas (pritaikymas žmonėms, o ne automobiliams) – naujasis Vilniaus gatvių pertvarkos standartas. Keičiami gatvės parametrai: gatvės važiuojamoji dalis siaurinama iki normatyvinio pločio, gatvėje formuojamos saugumo salelės (trumpinant perėjas), šonuose – įrengiami susiaurinimai saugiam automobilių parkavimui. Ir visa tai – kad judėjimas Vilniaus gatvėmis būtų saugus ir darnus, nes gatvės – tai ne tik važiuojamoji, automobiliams skirta gatvės dalis. Gatvės – tai ir šaligatviai, ir dviračių takai, ir apšvietimas, ir želdynai, ir dar daug daug dalykų.
---
Darbai gana sudėtingi: pakeista gatvės važiuojamosios dalies konfigūracija (susiaurėjimai, išplatėjimai, saugumo salelės ir iškiliosios sankryžos) reikalauja daug didesnio dėmesio, nei tiesaus, tarkim, Eišiškių plento asfaltavimas. Kur dar kiti būtinieji technologiniai niuansai – apatinis asfalto sluoksnis, viršutinis asfalto sluosnis, lietaus nuotekų surinkimo grotelės, kanalizacijos šuliniai, iškiliosios perėjos...
 
Laikini ribojimai, suprantama, kelia tam tikrų nepatogumų, tačiau tikime, kad rezultatas – saugesnė ir visiems subalansuota erdvė – pateisins lūkesčius ir pagerins šios Naujininkų dalies gyvenimo kokybę.