Atgal

Darbuotojų sauga ir sveikata – kiekvieno rūpestis

2021 10 07

Antrus metus iš eilės, pirmąją spalio savaitę, UAB „Grinda“ organizuoja darbuotojų saugos ir sveikatos klausimams skirtą renginį, kurio tikslas puoselėti rizikos prevencijos kultūrą ir siekti, kad darbo sąlygos Bendrovėje taptų saugesnės ir sveikesnės.
 
Vykusio renginio metu buvo apžvelgtos COVID-19 aktualijos ir rekomendacijos darbuotojams bei padalinių vadovams, nelaimingų atsitikimų Bendrovėje per 2019-2021 m. statistika, pranešimus skaitė Valstybinės darbo inspekcijos Vyriausioji darbo inspektorė Vida Jankauskienė ir akcinės bendrovės „Kelių priežiūra“ DSS skyriaus vadovė Jūratė Dudonytė, Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektorė Ieva Ciūnytė.
 
Taip pat  vyko teoriniai priešgaisrinės saugos bei praktiniai avarinių situacijų likvidavimo, gesintuvų naudojimo, lokalinio gaisro gesinimo mokymai. Darbuotojai įtvirtino žinias atlikdami testą DSS bei priešgaisrinės saugos klausimais; 60,5 proc. respondentų atsakymai įvertinti „gerai“ ir „labai gerai“. Mokymuose dalyvavo daugiau nei 80 Bendrovės specialistų ir padalinių vadovų.
 
„Darbdavys privalo užtikrinti, kad darbuotojai įsidarbindami ir darbo metu gautų visapusę informaciją apie darbuotojų saugos ir sveikatos organizavimą įmonėje, apie esančią ar galimą profesinę riziką, parengtas priemones rizikai šalinti ar išvengti. Mes dedame visas pastangas, kad užtikrintume saugias darbo sąlygas, tačiau veiksmingiausių rezultatų galime pasiekti  tik aktyviai bendradarbiaudami su savo darbuotojais“, – sako Dalius Kuliešius, laikinai einantis UAB „Grinda“ direktoriaus pareigas.