Atgal

Statybininkų šventėje pagerbti „Grindos“ darbuotojai

2022 09 12

Palangoje įvyko jau 23-oji Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) organizuojama Statybininko dienos šventė – profesinė šventė, įtraukta į valstybės atmintinų dienų sąrašą, siekiant pagerbti visus Lietuvos statybininkus.
 
LSA prezidentas Dalius Gedvilas, atidarydamas šventę sakė, kad ši diena – tai ypatinga proga kasmet pasidžiaugti tuo, ką turime, ir tuo, kas vienija – nuveiktais darbais ir atsidavimu itin atsakingai profesijai.
 
„Lietuvos statybų sektoriuje šiandien dirba daugiau nei 100 tūkst. žmonių ir veikia 10 403 bendrovių. Per praėjusius metus mūsų statybininkai sukūrė 3,8 mlrd. eurų šalies BVP, pastatė 7 194 pastatų ir 10 951 butų, išasfaltavo 223,7 km kelių, o užsienyje statybos darbų atliko net už 448,7 mln. eurų. Rezultatai liudija šios profesijos atstovų darbo svarbą valstybei ir visuomenei, todėl jie nusipelnė išskirtinės padėkos ir pagarbos“,– sakė D. Gedvilas.
 
Profesinės šventės metu už ilgametį, atsakingą, profesionalų darbą, įgyvendintus svarbius projektus statybos sektoriuje bei indėlį stiprinant šalies statybų verslą buvo apdovanoti 2 „Grindos“ darbuotojai:
 
Energetikas, akredituotas STATREG kompetencijų vertintojas-ekspertas  Antanas Pažėčka  (Lietuvos Statybininkų asociacijos prezidento Daliaus Gedvilo padėka);
 
Projektuotojas Alfonsas Juodvalkis  (Aplinkos ministro Simono Gentvilo padėka).
 
„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad kolektyve turime tokius darbščius, iniciatyvius, atsakingus darbuotojus“, – sako UAB „Grinda“ direktorius Andrius Griškevičius.
 
Šventėje taip pat vyko ir jau tradicine tapusi „Statybininkų olimpiada“, kurioje rungėsi net 100 itin azartiškai nusiteikusių dalyvių, atvykusių iš visos Lietuvos regionų.
 
Tvirta kaip kumštis „Grindos“ sportininkų komanda  vykusioje  „Statybininkų olimpiados“ paplūdimio tinklinio rungtyje užėmė 6 vietą, automobilio tempimo rungtyje – 3 vietą, o labiausiai prestižinėje krepšinio rungtyje – 1 vietą! Susumavus visų rungčių rezultatus, mūsų sportininkai bendroje įskaitoje užėmė 2-ją vietą! Prieš tai 2 metus iš eilės tapusi „Statybininkų olimpiados“ nugalėtoja, „Grinda“ garbingai perduoda titulą UAB „Naresta“.