Atgal

„Grinda" - viešojo sektoriaus ar verslo įmonė?

2023 04 20

Nepriklausomi ekspertai pastebi, kad UAB „Grinda“ – nors formaliai žiūrint, yra viešojo sektoriaus įmonė, valdoma Vilniaus miesto savivaldybės – savo darbe taiko geriausias verslo praktikas.

„Grinda“, atlikdama Vilniaus miestui būtinus darbus, dengia net 18 skirtingų veiklų. Daugelis į įmonę atėjusių dirbti žmonių nustemba, su kokiais tempais ir kokiais darbų krūviais tenka susidurti.

Vis dėlto - „Jeigu vadovas turi motyvacijos, galvoja apie tai, ką dar padaryti, yra atviras sau ir pokyčiams – gali nuversti didelius kalnus“, – įsitikinęs „Grindos" vadovas Andrius Griškevičius.

„Bet galbūt mums reikėtų tiesiog nustoti konkuruoti su verslu? Reikėtų daugiau galvoti apie tai, kaip kurti vertę ten, kur mes esame – viešajame sektoriuje. Tiesiog dabar jau esantys vadovai turėtų kurti teigiamo lyderio pavyzdį, kuris įgyvendina įmonės tikslus ir juos nuolatos viešina, kuris nuolatos mokosi ir prisitaiko prie naujų galimybių. Tik tokiu būdu sukursime patrauklias darbo vietas būsimiems vadovams“, – reziumuoja VU Verslo mokyklos direktorė dr. Birutė Miškinienė.