Atgal

„Grindos“ projektas – tarp geriausių 2024 m. Lietuvos BIM projektų

2024 05 02

Tarptautinėje konferencijoje „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“ paskelbti ir apdovanoti geriausi Lietuvos įmonių įgyvendinti skaitmeninės statybos projektai. „Grindos“ inicijuotas Kalvarijų g. paviršinių nuotekų tinklų rekonstravimo ir valymo įrenginių Upės g. statybos projektas pripažintas geriausiu inžinerinių tinklų kategorijoje. Sveikiname projekto rengėją „Statybų inžinerinės paslaugos”.

Devintus metus organizuojamame konkurse „Lietuvos BIM projektai“ 7-iose kategorijose apdovanojimus pasidalijo inovatyvūs statybos projektai, sukurti ir įgyvendinami taikant statinio informacinio modeliavimo (BIM) technologijas ir metodologiją.

Kiekvienais metais BIM metodologijos reikšmė statybų sektoriuje vis didėja. Nuo 2022 m., kai BIM privalomai pradėtas taikyti viešajame sektoriuje, jo svarba išsiplėtė ir apima tiek privačius, tiek viešuosius projektus. Šis pokytis ne tik reiškia sektoriaus pažangą skaitmeninimo ir glaudesnio bendradarbiavimo link, bet ir atveria kelią tvarumo ir žaliosios statybos praktikai Lietuvoje. Vis spartėjantys skaitmenizacijos procesai Lietuvos statybų sektoriuje kartu didina šalies specialistų kompetencijas, o tai suteikia jiems galimybes lygiavertiškai konkuruoti užsienio rinkose.

Per devynerius metus konkursui „Lietuvos BIM projektai“ pateikta daugiau nei 215 paraiškų su Lietuvos įmonių įgyvendintais privačiais ir valstybiniais BIM projektais.

 

2024 m. BIM projektai konkurso komisijos buvo vertinami atsižvelgiant į:

  • BIM panaudojimą projektavimo ir eksploatavimo sprendimams
  • BIM panaudojimą „žaliai“ statybai ir tvarumo užtikrinimui
  • Inovatyvų projektų informacijos ir standartų panaudojimą
  • BIM panaudojimą inicijuojant pokyčius įmonės verslo procesuose bei stiprinant verslo bendradarbiavimą