Atgal

Sutvarkėme nelegalų sąvartyną išvalytame garažų masyve Mildos gatvėje

2024 07 10

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) aplinkosaugininkams atlikus tyrimą Pavilnių ir Verkių regioninio parko teritorijoje Mildos gatvėje atsiradusiame sąvartyne, kur gyventojai ir įmonės išversdavo buitines atliekas bei statybinį laužą, buvo rasta daug nepavojingųjų ir pavojingųjų atliekų: didelis kiekis padangų, pavojingosiomis medžiagomis užterštų pakuočių, griovimo ir kitų mišrių statybinių atliekų, tarp jų didelis kiekis asbesto.
Aplinkosaugininkai kreipėsi su nurodymu sutvarkyti šią teritoriją - iš jos išvežėme ir atliekų tvarkytojams pridavėme 312 t atliekų.
„Grinda“ Vilniaus miesto savivaldybės užsakymu jau kelerius metus tvarko metalinių garažų teritorijas skirtingose Vilniaus miesto vietose, išveža šiukšles, sutvarko aplinką.
Per trejus metus Vilniuje buvo nukelta beveik 9400 metalinių garažų, iš jų išvežta daugiau nei 14 tūkst. tonų atliekų – statybinio laužo, padangų, tepalo ir kitų pavojingų atliekų – tokiu būdu eliminuojami ilgametės taršos židiniai, kurie kelia pavojų aplinkai ir žmonėms.